El Palau Robert ha celebrat els 25 anys amb una projecció de realitat augmentada a la façana que dona als jardins. Prop d’un miler de persones han gaudit del videomapatge, durant el qual van destacar els focs artificials. La festa també es va traslladar a les portes del recinte: totes les reixes del palau exhibeixen des d’aquest dijous plafons dissenyats per Mario Eskenazi que expliquen què és el Palau Robert i quin paper ha tingut al llarg d’aquest darrer quart de segle.

palau robert mapping

Els jardins s’obren excepcionalment

En l’acte del 25 aniversari s’han obert els jardins del palau, tancats actualment al públic. Segons el centre cultural, el tractament que s’ha fet al jardí per erradicar les rates està funcionant i no s’hi ha detectat rosegadors en els últims dies. Per ara, els jardins continuaran tancats al públic “per prevenció” i només s’obriran per “acollir actes puntuals”.

El Palau Robert es va inaugurar el novembre del 1997, després que l’any 81 la Generalitat l’adquirís per la seva situació privilegiada a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Diagonal. Segons la direcció, “el palau també es vol consolidar com un centre de referència per a la cultura del país. Projectar Catalunya al món i el món a Catalunya”. El centre acull cada any diverses exposicions. Una de les últimes va ser la primera mostra sobre la indústria del videojoc a Catalunya, que van visitar fins a 100.000 persones.