vacuna covid

(ACN) El Departament de Salut començarà a vacunar amb la quarta dosi de la vacuna contra la covid els menors de 60 anys el proper dilluns, 19 de desembre. El conseller Manel Balcells apunta que s’està treballant en el procediment que caldrà dur a terme, un cop la Comissió de Salut Pública va aprovar dijous la seva administració.

“El sistema està tensionat, però aguantarà”

Balcells també ha assegurat que el sistema està preparat per suportar la situació de triple epidèmia actual, amb una bronquiolitis a la baixa, la mateixa covid i la grip, de la qual s’espera arribar al pic la propera setmana. “El sistema està tensionat, però aguantarà”, ha dit. També ha demanat a la població que faci un ús racional del sistema sanitari i es quedi a casa amb simptomatologia lleu, o que vagi als CAP, CUAP o hospitals en cas de casos menys o més greus.

Fonts del departament han explicat que en les properes hores es faran arribar als CAP les indicacions en relació amb la vacunació dels menors de 60 anys. En principi, si una persona es vol vacunar s’haurà d’adreçar a un ambulatori. “Salut pública està fent els preparatius perquè a partir de la disposició estatal d’aquest dijous es pugui posar en marxa per a tota la població”, ha assenyalat. A més, ha insistit en la necessitat que les persones de risc se la posin.