El president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, s’ha postulat en contra del vot presencial de les persones que han donat positiu per coronavirus i els seus contactes estrets. A través del seu compte de Twitter, Padrós ha publicat un fil en el qual ha dit que possibilitar-los una franja horària vulnera les normes de seguretat, de salut pública i de protecció de la intimitat. “És inassumible”, ha reblat.

Padrós ha anat més enllà i ha fet una recomanació contra la proposta de la Generalitat d’organitzar la jornada electoral en franges horàries. Ha dit als positius i contactes estrets que “no surtin del seu domicili“.

Padrós a explicat a betevé que “les persones contagiades o els sospitosos s’han d’estar a casa, no poden sortir de cap manera i el missatge ha de ser clar pels afectats, no poden sortir sota cap concepte“, ha dit. Per això, considera que s’han de buscar alternatives per permetre’ls el dret a vot, com ara allargar el vot per correu.

El president del Col·legi de Metges ha reconegut que a Galícia i Euskadi es van celebrar eleccions, però en ambdós casos les condicions sanitàries i epidemiològiques eren molt diferents de les que hi ha ara mateix a Catalunya.

Unes eleccions en el punt de mira

La celebració d’aquestes eleccions ha generat un fort debat. Tot i que el govern i els partits van acordar ajornar les eleccions i van proposar com a nova data el 30 de maig, el TSJC va suspendre cautelarment el decret i, per tant, es manté el 14 de febrer com la data per celebrar els comicis catalans en espera de pronunciar-se de forma definitiva.

No és el primer cop que els experts alerten del perill de celebrar eleccions en plena tercera onada de la pandèmia. Amb aquesta perspectiva, s’ha detectat por generalitzada entre els membres de les meses electorals.