Aquesta setmana, l’Ajuntament ha d’aprovar en el Plenari la ubicació definitiva de l’Escola Gaia a l’antiga fàbrica de paraigües, una de les operacions urbanístiques incloses en el projecte de transformació de la plaça de les Glòries. Tot i que encara no es disposa d’un calendari concret per a l’escola, algunes veus situen la data més optimista a quatre anys vista.

El PMU desenvolupa l’espai situat entre els carrers de Los Castillejos, Badajoz-Independència, Consell de Cent i el Parc de la Canòpia i inclou l’Escola dels Encants, l’Escola Bressol Leonor Serrano i també el nou CEIP Gaia. També s’hi faran 562 habitatges nous, dels quals el 35 % seran protegits, en tres edificis nous que també acolliran comerços i serveis, i s’enllestirà el túnel d’entrada i sortida al llarg d’aquest any.

El pla, que s’ha treballat amb les entitats veïnals i educatives durant el període d’exposició pública, ordena els usos de tot aquest àmbit i hi situa els equipaments públics, habitatges i el verd.

L’AFA està satisfeta amb la ubicació definitiva

Els mòduls provisionals de l’Escola Gaia encara hauran de mantenir-se uns anys en la localització actual, però la comunitat educativa ja sap que el seu destí és quedar-se a la plaça de les Glòries, cosa que ha agradat a les famílies, ja que moltes resideixen a prop del centre i els alumnes ja s’han fet seu l’entorn. Des de l’AFA es mostren satisfets i il·lusionats.

De fet, es plantegen començar a treballar sobre la memòria de la fàbrica de paraigües, ja que se’n conservaran els elements constructius i fabrils. Volen fer un procés de transició i treballar els continguts juntament amb l’equip directiu, les famílies i els alumnes del centre, per conèixe’n la història.

L’antiga fàbrica de paraigües on s’ubicarà la seu definitiva de l’Escola Gaia

Mantenir la proximitat amb altres escoles

Actualment, a l’escola hi ha 275 alumnes, amb tres línies a primer de primària, P-5 i P4 i dues línies a P3. Estan ubicats en els mòduls que havien acollit l’Escola dels Encants, ara en un edifici nou al carrer del Consell de Cent, a pocs metres de distància. L’AFA valora positivament que les seus definitives de l’Escola dels Encants, l’Escola Bressol Leonor Serrano i també el nou CEIP Gaia es trobin molt a prop l’un de l’altre.