Desenes de barcelonins a qui els ha tocat ser membre d’una mesa electoral el 14-F han expressat por i recel per haver-se d’exposar davant dels votants, en plena pandèmia. Des que aquest dilluns s’han començat a repartir les notificacions als més de 17.000 barcelonins elegits pel sistema informàtic de l’Ajuntament, són molts els qui han expressat el seu malestar a través de les xarxes socials.

També li ha tocat a la Judit Servent ser segona vocal al seu col·legi electoral. Segons ha explicat a betevé, el seu pare també ha estat escollit, i han rebut les notificacions amb molt de recel: “Durant aquest temps jo sé que he estat fent les coses bé, però i la gent que vingui? Això fa por”, ha avisat.

La Judit ha explicat que ha trucat a la Junta Electoral de Zona per al·legar que, a més, aquell dia treball, però que la resposta ha estat negativa i haurà d’anar a la mesa. Qui també està buscant la manera d’evitar haver d’anar a la mesa és el pare de la Mireia Lleó. Segons ha explicat la Mireia a betevé, la seva família ha estat colpejada per la covid-19 i, per això, ara “tenim por” per haver d’exposar-se en un col·legi electoral.

Queixa formal al Síndic de Greuges

Les queixes i la por s’han estès arreu de Catalunya i, de fet, més d’un centenar de persones s’han unit en un grup de Telegram per presentar una queixa formal al Síndic de Greuges. Exposen que “ens sentim desemparats per l’Administració Pública a l’hora de defensar el nostre dret a salut”.

També asseguren que “hem respectat i seguit el confinament” i la resta de mesures restrictives i que, per això, no entenen que “en plena tercera onada ens veiem obligats a estar més de 12 hores en un local tancat, en contacte amb centenars de persones”. Més enllà del text que presentaran al Síndic, molts dels membres del grup han denunciat que no han rebut cap tipus de manual o instrucció sobre com actuar i protegir-se el 14-F.