Centre Comercial Maquinista tancat

Els operadors d’alguns centres comercials propietat d’Unibail-Rodamco-Westfield (URW), com Glòries, La Maquinista i Splau, critiquen que no poden negociar el lloguer dels seus establiments. Asseguren que les factures del mes de gener inclouen els “imports íntegres de lloguer i despeses com si els locals haguessin d’estar a ple rendiment”.

Precisament, per evitar aquestes situacions, la Generalitat va aprovar un decret per reduir les despeses dels lloguers comercials a la meitat en cas de tancament obligat. Aquest decret, diuen, no l’està respectant aquest gran tenidor, mentre que sí que l’apliquen altres propietaris.

Segons un comunicat signat per Barcelona Oberta i Comertia, URW evita el diàleg i aplica la normativa espanyola “unilateralment i de forma malintencionada”. Alerten que els operadors s’han acollit a la legislació de la Generalitat i que alguns jutges ja han adoptat “mesures cautelars basades en la normativa catalana”. Apunten, a més, que el decret els permet marxar del centre comercial sense pagar la clàusula de compliment obligat si passen tres mesos tancats.

Els centres comercials estan tancats des del 7 de gener i continuaran així almenys fins al 7 de febrer, una mesura que el sector considera discriminatòria i desproporcionada i per la qual s’han manifestat portant excrements a la porta del Palau de la Generalitat.