passaport covid

(ACN/Redacció) L’epidemiòleg Oriol Mitjà ha defensat que un cop oberta la vacunació per als adolescents a partir dels 12 anys és “correcte” plantejar l’aplicació del passaport covid. En una entrevista a RAC1, Mitjà ha afirmat que creu que tothom ha tingut temps de demanar cita per vacunar-se i per això considera que s’ha d’instaurar un passi que permeti l’accés a determinats espais o esdeveniments només a gent vacunada.

L’epidemiòleg ha declarat que la protecció de la salut preval per sobre del dret a la no discriminació. En tot cas, ha dit que caldria regulació estatal per evitar que l’empresa privada en faci un “abús”.

Vacunació obligatòria per a professors o sanitaris

Mitjà també ha apostat perquè la vacunació sigui “obligatòria” per a professors o sanitaris. I s’ha mostrat favorable a posar una tercera dosi a partir de la tardor a gent gran i immunodeprimits, però no a la població general. Tot, per mantenir a ratlla el nombre de contagis i d’hospitalitzacions que, per ara almenys a les UCI segueixen en augment.

El Gremi de Restauradors, a favor el passi covid

Fa unes setmanes el Gremi de Restauradors de Barcelona va declarar que està a favor de l’ús d’un passaport covid per restringir l’accés a alguns espais o activitats, com per exemple els restaurants o esdeveniments multitudinaris. Això, van matisar, sempre que “la població hagi tingut accés a la vacuna”. Consideren que aquest document pot ser “una bona eina per evitar futures restriccions”.

terrasses restaurants plenes per la tarda

Un encaix jurídic complicat

Alguns experts però, no veuen clara la utilització del passaport de la covid. D’entrada, podria deixar fora les més de 150.000 persones diagnosticades amb test d’antígens que no el poden obtenir, tot i haver passat la malaltia. En aquests casos, com que fa poc que han passat la malaltia, no se’ls administra la vacuna, però si no se’ls va fer una prova PCR per confirmar el diagnòstic, tampoc no tenen accés al passaport covid.