La FAVB fa temps que denuncia que alguns bars i restaurants de Barcelona incompleixen la normativa de les terrasses i, per això, han decidit posar-ne exemples. El web de l’entitat dedica un apartat a recollir fotografies, per exemple, amb terrasses que dupliquen el nombre de taules permeses o que impedeixen el pas dels veïns. També en deixen constància a les xarxes socials amb l’etiqueta #invasióterrasses. Ja han recollit més de 200 imatges.

Com a resposta a la crisi econòmica derivada de la pandèmia, l’Ajuntament va flexibilitzar la normativa de les terrasses i va deixar que alguns establiments col·loquessin taules i cadires a la calçada. La FAVB reconeix que va veure amb bons ulls aquesta decisió, per ajudar a la restauració i per alliberar les voreres, però afirmen que ara és un “desgavell”. Fa uns dies, a més, el consistori va anunciar que aquestes terrasses es consolidarien i aquí és on van saltar les alarmes de l’entitat.

Pere Mariné, vocal de la FAVB de l’àrea de Turisme, assegura que ara que els restaurants han recuperat part de l’aforament als interiors, la situació s’ha de “normalitzar”: “No volem apretar perquè la situació econòmica és la que és, però hem de tornar a les condicions d’abans de la pandèmia, a poc a poc. També hi havia incompliments, però no com ara.” Fins i tot, els han situat en un mapa.

“S’incompleix la normativa i les mesures sanitàries”

Alguns dels incompliments que denuncien són l’excés de taules i cadires permeses en algunes terrasses, ja que asseguren que en alguns casos tripliquen el nombre que preveu la normativa, i que utilitzin les façanes com a barra del bar. Mariné explica que això provoca problemes de convivència amb els veïns: “No és el mateix tenir tres o quatre taules que tenir-ne 10 o 12. El xivarri i les molèsties es multipliquen.”

La FAVB també denuncia que posar més taules de les permeses fa que, en alguns casos, no es respecti la distància de seguretat entre comensals per prevenir contagis.

Després de les vacances, noves converses amb l’Ajuntament

La campanya va començar fa un mes i des de la FAVB diuen que seguiran amb la iniciativa fins després de les vacances, quan tornaran a parlar amb l’Ajuntament. Expliquen que si el problema no s’ha resolt es plantejaran presentar una denúncia administrativa.