La vacunació dels adolescents d’entre 12 i 15 anys continua després d’obrir-se la franja aquest dimecres 4 d’agost. Tot i això, al punt de la Fira de Barcelona, pocs han estat els pares que han aprofitat per portar els fills a rebre la primera punxada.

Aquest diumenge la majoria dels que han acudit a la cita eren joves per sota dels 30 anys, la franja d’edat que més endarrerida va en el procés de vacunació. Tot i això, alguns pares han volgut que els fills rebin el vaccí abans que comenci el curs escolar. Una precaució que alguns alumnes també volien prendre abans que arribi el setembre.

Els adolescents han d’anar acompanyats de la mare, el pare o el tutor legal. Com la resta de població, poden vacunar-se al lloc on passin les vacances. Cal tenir en compte, però, que les dues dosis s’han d’administrar al mateix punt de vacunació.

Somriures sota les mascaretes

L‘Oriol, un noi de 14 anys, s’ha posat la primera dosi a la Fira després que el seu pare demanés hora el dia anterior: “El meu pare em va comentar que m’havia agafat hora”. La majoria, com ell, no han sentit efectes secundaris en els primers minuts: “No he sentit res i estic bé”.

En canvi, el David, de 12 anys, si que n’ha tingut: “M’he marejat una mica”, assegura, tot i que no ha perdut el somriure: “Tinc ganes que estiguem tots vacunats i treure’ns la mascareta”. El David, com el Julián, també de 12 anys, encaren el proper curs escolar amb més optimisme. “Aniré més tranquil a l’escola perquè tinc ganes de veure els meus companys”, assegura.

L’Aniol, per la seva banda, estava pletòric després de rebre la primera dosi: “És un dels dies més feliços que he passat, sempre vull ajudar a la gent i ho he pogut fer realitat”, declara.