restes incendi campament sense sostres glories

Les restes de l’incendi que va arrasar un antic assentament de barraques a prop de Glòries, el passat 19 de juny, segueixen sense retirar. En tot aquest temps encara no s’ha determinat l’origen del foc que va afectar una nau abandonada a un solar situat al carrer Dos de Maig, prop de la plaça de les Glòries.

Aquest diumenge encara es poden veure les restes que van deixar les flames que, segons va informar el SEM no va provocar cap ferit. L’espai es troba delimitat amb unes tanques per tal d’evitar que hi entri gent. Els veïns del barri han explicat que aquest solar feia mesos que estava abandonat però que abans de l’incendi s’hi havia vist activitat.

restes incendi Glòries

La vida precària als assentaments de barraques

Durant aquest 2021 s’han detectat 400 persones que residien en 81 assentaments de la ciutat, dels quals 59 són infants. El passat més d’abril la Guàrdia Urbana va desallotjar un assentament de barraques a l’avinguda Meridiana, al costat de la plaça de les Glòries. Al solar hi vivien una quarantena de persones, en situació precària, en construccions fetes de palets, fustes i lones, envoltats de rates i paneroles. L’assentament existia des de feia anys, però havia crescut degut a la pandèmia. La Síndica de Greuges fa seguiment dels assentaments de la ciutat des del 2017 i reconeix que, els darrers anys, els poblats de barraques han disminuït.