hospital clínic uci cinquena onada

Fa dues setmanes que els pacients crítics no paren d’augmentar i, des del 25 de juliol, superen la barrera dels 500 ingressos. De fet, aquest creixement ha estat sostingut durant els darrers 15 dies, i ha passat dels 511 crítics el 25 de juliol, als 598 d’aquest diumenge.

Aquesta primera setmana d’agost, les dades d’ingressats a les unitats de cures intensives catalanes s’han mantingut quasi invariables i sempre s’han anat movent a la vora del llindar dels 600 crítics.

Aquests números suposen superar la previsió d’ingressos a les UCI que havia fet Salut durant la cinquena onada, i també la que preveia en quin moment es podria arribar al pic d’ingressos crítics a mitjans d’aquesta setmana. En tot cas, hospitals com el Vall d’Hebron preveuen que el descens de contagis registrat aquests dies es comenci a notar aviat a les seves UCI.

60 % de catalans immunitzats

Mentre el nombre d’ingressos crítics no para d’augmentar, tampoc no para el ritme de vacunació. Tot i que amb l’estiu s’ha alentit, ara per ara, Salut reporta 5.293.856 catalans vacunts amb primera dosi i 4.673.521 amb pauta completa, el que representa el 60,5 % de la població.

Uns percentatges que, en el cas de Barcelona, se segueixen mb una tendència similar. El nombre de vacunats amb primera dosi és de 1.158.509 persones, i amb la pauta completa de 1.027.247 (61,7 %).