L’ONG barcelonina Open Arms ha posat en marxa la seva missió 109 rumb cap a Gaza amb l’objectiu d’obrir un corredor humanitari que permeti portar aigua, menjar i material mèdic a la població. Per ara, el vaixell es dirigeix cap a l’illa de Xipre, a pocs quilòmetres de les costes palestines, on la tripulació té previst trobar-se amb els activistes de World Central Kitchen, l’entitat liderada pel xef José Andrés, que es dedica a cuinar per a les persones afectades per desastres naturals o crisis humanitàries.

L’organització barcelonina ha anunciat la missió a X, l’antic Twitter.

Des de l’inici dels atacs d’Israel sobre la Franja de Gaza el 7 d’octubre, a Barcelona hi ha hagut nombroses mobilitzacions contràries. Una de les últimes va ser la vaga del 7 de febrer, en què hi va haver talls de trànsit, una vaga laboral i una manifestació amb milers de persones al Parc del Clot. A més, tres activistes barcelonins estan en vaga de fam des de l’1 de febrer per reclamar la pau a Palestina i, recentment, els Cinemes Girona han decidit no participar en el Festival de Cinema Israelià Seret.

Altres intents d’enviar ajuda per mar a Gaza

Tot i que la situació humanitària a la Franja de Gaza ha empitjorat amb els atacs israelians, el cert és que aquest territori viu el bloqueig d’Israel des que Hamas va guanyar-hi les eleccions el 2006. Des de llavors, diverses iniciatives solidàries han intentat trencar el bloqueig per mar per portar-hi ajuda humanitària, com és el cas de la Flota de la Llibertat, que el 2016 va salpar del Port Vell de Barcelona amb aquest objectiu. No ho va aconseguir.