Una cinquantena de membres de la Coordinadora Residències 5+1 s’han manifestat aquest dimecres a l’exterior del Parlament per mostrar el seu rebuig a les conclusions del Grup de Treball d’Anàlisi de l’Impacte de la Covid-19 en les Residències. Assenyalen que, tot i admetre errors, algunes de les conclusions són mentida, com per exemple que les derivacions als hospitals seguissin criteris mèdics.

La coordinadora assegura que a molts ancians no se’ls va derivar als hospitals ni se’ls va poder atendre a les mateixes residències i “se’ls va deixar morir en condicions absolutament indignes”.

N’ha parlat al ‘bàsics’ María José Carcelén, presidenta de la Coordinadora Residències 5+1, que assegura que “hi ha coses que són mentida, hi ha omissions molt importants i no hi ha propostes concretes de futur, només paraules”

Entre l’1 de març i el 30 d’abril del 2020 van morir 3.896 residents amb covid confirmada o sospitosa. D’aquests, 2.798 ho van fer a les residències i 1.098, als hospitals. Això significa que només només un 29 % van anar a centres de salut.