Prop de 400 persones s’han concentrat aquest diumenge a la tarda a la plaça de Sant Jaume per mostrar el suport al poble palestí i rebutjar els atacs d’Israel a la població de Gaza. Convocats per la Comunitat Palestina de Catalunya i altres associacions, denuncien que tot plegat està passant “poques setmanes després que l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, signés el decret a través del qual la ciutat restablia les relacions amb Tel-Aviv“, després de suspendre-les Colau. Creuen que la decisió de l’alcalde “el converteix en còmplice de l’apartheid i dels crims de guerra de l’Estat d’Israel”.

Les organitzacions concentrades reclamen a les institucions que defensin els drets humans a Palestina i afirmen que “això no vol dir restablir un diàleg amb Israel, ja que la història ha demostrat que no és possible”. Demanen suspendre qualsevol vincle o complicitat institucional, i que exigeixin que s’investiguin i es jutgin els crims contra la humanitat del poble palestí.

Més d’un 80 % de la població de Gaza, sota el llindar de la pobresa

La protesta ha estat convocada per la Comunitat Palestina de Catalunya i la Coalició Prou Complicitat amb Israel, una plataforma formada per diferents organitzacions. Denuncien “el règim d’ocupació, d’apartheid i colonialisme que l’Estat d’Israel aplica a la població palestina des de fa 75 anys”. Afirmen que el 81,5 % dels palestins de Gaza viuen sota el llindar de la pobresa i que des del 2007 el bloqueig d’Israel impedeix l’atenció mèdica i l’accés a serveis essencials.