L’ONG Open Arms ha instal·lat un muntatge reivindicatiu de roba per representar les milers de persones que han mort ofegades aquest any al Mediterrani. L’acció ha ocupat el gruix de la sorra de la platja de Sant Sebastià i té com a objectiu denunciar la crisi humanitària migratòria. Durant tota la nit un centenar de voluntaris han estat treballant-hi per torns per poder dur a terme l’acció.

Els organitzadors han criticat les polítiques migratòries de la Unió Europea. El fundador d’Open Arms ha llegit un comunicat en què ha denunciat la situació al Mediterrani. “No podem ignorar la realitat d’aquells que fugen en busca de refugi”, ha dit, i ha recordat que “només el 2023 han mort ofegades més de 2.600 persones al Mediterrani intentant arribar a les costes europees, davant l’absència de vies legals i segures”.

Camps ha reivindicat “fer d’aquest Nadal una crida a l’acció” i ha recordat que Open Arms sortirà, de nou, a fer rescats al mar el 22 de desembre. Camps ha explicat que aquest any, l’ONG ha hagut de restringir missions per la situació econòmica de l’entitat, ja que han baixat les donacions.

Obra de La Fura dels Baus

L’acció l’ha ideat la companyia teatral La Fura dels Baus, sota la direcció artística de Carlus Padrissa, i amb la col·laboració de diverses entitats, com la Fundació Solidança, el Club Natació Atlètic Barceloneta, Blua, Engine Agency o DoubleYou.