portes obertes escoles 2023

Et preguntes quan i com són les portes obertes a les escoles 2023? Les famílies amb infants que comencin escola al curs 2023-24 es preparen per a les jornades de visites als centres educatius. Aquestes es fan durant els mesos de febrer i març i són clau per conèixer de prop com funcionen els centres, veure’ls per dins i decidir escola.

Tot seguit t’expliquem com organitzar les portes obertes a les escoles i instituts per treure’n el màxim profit, amb totes les dates clau, l’explicació de com funcionen i consells per no perdre’s res!

Portes obertes a les escoles el 2023: quan són?

Després de les restriccions per la covid, ara cada centre pot escollir si les portes obertes són presencials o virtuals. La majoria optaran per fer visites i reunions presencials, però en algun cas les escoles faran trobades en línia. Per conèixer el format i les dates disponibles, cal informar-se al web de cada escola i reservar el dia i l’hora per fer la visita.

Cercador de portes obertes disponible

Per consultar aquest calendari de portes obertes, el Consorci d’Educació de Barcelona ha publicat un cercador on es pot buscar el dia i l’hora en què cada escola i institut ofereix visites. Es pot fer la cerca buscant directament el nom del centre i escollint si és públic, concertat o privat. Pots veure’l aquí.

A més a més, també s’ofereixen unes xerrades a cada districte per informar sobre com funcionen les portes obertes i la preinscripció escolar.

Calendari i normativa de les portes obertes

Les portes obertes són el primer pas del procés de preinscripció escolar, que és llarg i complex. És important conèixer les dates i els terminis tant per inscriure’s a les escoles com als instituts. Són les següents:

Preinscripció 2023-2024: educació infantil i primària

Això inclou l’etapa dels 3 als 6 anys (infantil) i la de 6 a 12 anys (primària):

  • Presentació de sol·licituds: del 6 al 20 de març del 2023.
  • Matrícula: del 20 al 28 de juny del 2023.

Preinscripció a l’educació secundària obligatòria (ESO)

  • Presentació de sol·licituds: del 8 al 20 de març del 2023.
  • Matrícula: del 20 al 28 de juny del 2023.

El sorteig de desempat, el 9 de maig

Una altra data clau del procés de preinscripció és el 9 de maig, quan se celebrarà el sorteig de desempat per accedir a escoles i instituts. Aquesta xifra és aleatòria i s’entrega al moment de fer la preinscripció. Després serveix per desempatar sol·licituds que tinguin els mateixos punts per accedir a una plaça.

Què és i com funciona el sorteig de desempat?
Consulta aquí quan es farà aquest sorteig clau per obtenir plaça