classe escola

Et preguntes quan i com són les portes obertes a les escoles i els instituts 2024? Les famílies amb infants que comencin a l’escola o l’ESO el curs 2024-25, que començarà el 9 de setembre, es preparen per a les jornades de visites als centres educatius. Aquestes es fan durant els mesos de febrer i març i són clau per conèixer de prop com funcionen els centres, veure’ls per dins i decidir escola.

Tot seguit t’expliquem com organitzar les portes obertes a les escoles i instituts per treure’n el màxim profit, amb totes les dates clau, l’explicació de com funcionen i consells per no perdre’s res!

Portes obertes a les escoles el 2024: quan són?

Cada centre pot escollir si les portes obertes són presencials o virtuals. La majoria optaran per fer visites i reunions presencials, però en algun cas les escoles o els instituts faran trobades en línia. Per conèixer el format i les dates disponibles, cal informar-se al web de cada escola i reservar el dia i l’hora per fer la visita.

La gran majoria de centres educatius fan les portes obertes el febrer i/o el març.

Guia de centres per consultar les dates

Per consultar aquest calendari de portes obertes, el Consorci d’Educació de Barcelona ha habilitat la Guia de centres d’educació infantil i primària, on es pot consultar les jornades disponibles, clicant a cada centre escollit. A més es pot veure quins són els que toquen, depenent de la zona. A més a més, també s’ofereixen unes xerrades a cada districte per informar sobre com funcionen les portes obertes i la preinscripció escolar.

Calendari i normativa de les portes obertes

Les portes obertes són el primer pas del procés de preinscripció escolar, que és llarg i complex. És important conèixer les dates i els terminis tant per inscriure’s a les escoles com als instituts. Són les següents:

Preinscripció 2024-2025: educació infantil i primària

Això inclou l’etapa dels 3 als 6 anys (infantil) i la de 6 a 12 anys (primària):

  • Presentació de sol·licituds: del 6 al 20 de març del 2024.
  • Sorteig de desempat: encara no s’ha publicat la data, però l’últim va fer-se el 9 de maig.
  • Matrícula: del 18 al 26 de juny. Es farà presencialment als centres escollits i aportant la documentació necessària.

Preinscripció a l’educació secundària obligatòria (ESO)

  • Presentació de sol·licituds: del 8 al 20 de març del 2024.
  • Matrícula: del 18 al 26 de juny del 2024.

El sorteig de desempat, amb data pendent

Una altra data clau del procés de preinscripció, que l’any passat va ser el 9 de maig. De moment, encara no s’ha facilitat la data. Un tràmit clau per accedir per accedir a escoles i instituts. Aquesta xifra és aleatòria i s’entrega al moment de fer la preinscripció. Després serveix per desempatar sol·licituds que tinguin els mateixos punts per accedir a una plaça.