Els Cinemes Girona de Barcelona han decidit cancel·lar la seva participació en aquesta edició del Festival de Cinema Israelià Seret. Les projeccions havien de començar aquest dijous mateix, però un dia abans de l’inici, la sala ha optat per suspendre-les. La notícia l’ha avançada el diari ‘Ara’ i fonts del cinema han explicat a betevé que “hem fet el que consideràvem més correcte”. També han assegurat que no volen fer més declaracions sobre aquesta decisió per no alimentar una polèmica que consideren “que no beneficia a ningú”. La decisió arriba “in extremis” i el dubte que queda ara és si també quedarà cancel·lada la participació de la sala en futures edicions del festival.

La primera vegada a Barcelona

Les projeccions als Cinemes Girona suposaven la primera vegada que Barcelona es convertia en una de les seus del festival, que se celebra a diversos països europeus (el Regne Unit, Alemanya i els Països Baixos) i també de l’Amèrica Llatina (l’Argentina i Xile).

La programació del festival a Barcelona disposava de quatre films: ‘Matchmaking’, d’Erez Tadmor; ‘Hummus full trailer’, d’Asaf Kobrovsky; ‘Karaoke’, de Moshe Rosenthal, i ‘Seven blessings’, d’Ayelet Menachemi. Tots quatre estaven programats, un cada dia, entre el 15 i el 18 de febrer als Cinemes Girona. Però finalment no es projectaran.