manifestació d'estudiants a Barcelona pel poble palestí

(Europa Press) Tres activistes, units a la iniciativa Vaga de Fam per Palestina, han començat aquest dijous una vaga de fam per demanar la pau i la “fi del genocidi” a Gaza. En una roda de premsa a la Fundació Migra Studium de Barcelona —on faran la vaga de fam— Gabriela Serra, Llum Mascaray i Martí Olivella han dit que ho fan “per passar tanta fam com la gent a Gaza”.

Se’ls farà un seguiment mèdic

Els activistes han cridat la població palestina a “resistir i lluitar, perquè amb dedicació, entre tots, podran aconseguir la pau i la llibertat que mereixen”. En un manifest, reclamen al Govern central posar fi al comerç d’armes amb Israel perquè “és una obligació moral” i donar suport a la denúncia de Sud-àfrica contra Israel pel genocidi a Gaza davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU. Segons han explicat aquest dijous, tots tres tindran un seguiment mèdic.

En l’acte també hi ha estat present el copresident de Lafede.cat, Àlex Guillamon, que els ha mostrat la seva solidaritat i ha lamentat la “barbàrie a Palestina” que, a parer seu, marcarà les pròximes dècades de la societat. Per part de l’Associació Catalana de Jueus i Palestins, Brian Anglo, ha desitjat que la vaga de fam ajudi que “els governs espanyol i català trenquin relacions polítiques, econòmiques, comercials, culturals amb Israel”.