La Missió 107 de l’ONG Open Arms ha salpat aquest diumenge al vespre des del Port de Barcelona en el que l’entitat ha anomenat la Missió de Nadal i que es preveu que duri fins a finals de gener. L’objectiu de l’entitat és rescatar els passatgers d’embarcacions naufragades al Mediterrani en el seu intent per arribar a les costes europees fugint de situacions de pobresa o de violència.

Estava previst que el vaixell salpés des de Barcelona el 22 de desembre però les males condicions climatològiques per la navegació van obligar a posposar-ho fins el 24 al vespre. Dalt de l’embarcació hi ha un tripulació de 20 persones, entre les quals hi ha els responsables i tècnics de la nau, socorristes, un equip mèdic, un mediador cultural i dos fotoperiodistes que documenten la tasca de l’entitat en alta mar.

2.600 morts en el 2023

Segons explica Open Arms a les xarxes socials, al llarg del 2023, 2.600 persones han mort ofegades al Mediterrani i per això asseguren que aquesta missió “posa rumb a la fossa comú més gran del planeta”. “No volem ni un mort més”, diuen.

Acció reivindicativa a Sant Sebastià

Fa poques setmanes, l’ONG ja va voler posar el focus sobre els morts al Mediterrani en una acció reivindicativa a la platja de Sant Sebastià de Barcelona. La sorra va quedar coberta de peces de roba, simulant un gran naufragi amb milers de víctimes. L’entitat va explicar que, durant el 2023, ha hagut de reduir el nombre de missions de salvament perquè han baixat les donacions.