Després de la manifestació a Barcelona per la detenció de Pablo Hasél d’aquest dimarts, que va acabar amb disturbis al carrer, aquest dimecres s’ha produït una altra jornada de mobilitzacions a Barcelona en suport del raper. Aquesta vegada s’hi han sumat públicament els comitès de defensa de la república (CDR): “Només la constància en la mobilització ens acostarà als nostres objectius”.

Centenars de persones s’han concentrat inicialment als Jardinets de Gràcia, però la manifestació ha avançat fins a la plaça d’Urquinaona i els carrers de l’entorn. Segueix la nova manifestació a Barcelona per Pablo Hasél, en directe, en aquesta mateixa pàgina.

La convocatòria de protestes en suport a Pablo Hasél també s’ha fet a diverses ciutats catalanes i també d’altres punts d’Espanya com Madrid, Cáceres, Sevilla, Osca, Saragossa o Alacant. A més, s’anuncien més mobilitzacions el 18, el 20 i el 21 de febrer.

23:01
   

Fi del seguiment de les protestes a Barcelona en suport de Pablo Hásel

Finalitzem aquí el seguiment, minut a minut, del segon dia de protestes en contra de l’empresonament de Pablo Hasél i en defensa de la llibertat d’expressió. Gràcies per seguir-nos!

22:50
   

Pugen a deu els detinguts en la segona nit consecutiva de protestes a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra confirmen la detenció d’almenys deu persones en la segona nit consecutiva de protestes en suport del raper Pablo Hasél

22:25
   

Sis detinguts en la segona nit d’aldarulls a Barcelona per les protestes en suport de Hasél

La segona nit d’aldarulls a Barcelona per les protestes en suport a Pablo Hasél ha acabat amb sis persones detingudes, segons els Mossos d’Esquadra. Una de les detencions s’ha produït a la zona de la rambla de Catalunya amb la plaça de Catalunya per, segons la policia catalana, atemptat als agents de l’autoritat, concretament per llançar objectes a la línia policial.

22:12
   

Toc de queda i el centre de la ciutat col·lapsat pel trànsit

Passen pocs minuts de l’horari del toc de queda i el centre de la ciutat es troba col·lapsat. Els aldarulls han provocat talls de trànsit en diversos punts, fet que ha provocat un embús de cotxes al carrer de Balmes amb Consell de Cent. En aquest punt els Bombers encara es troben fent tasques de manteniment.

22:04
   

Destrosses en un concessionari 

Els Mossos d’Esquadra han informat que “grups violents” han accedit a un concessionari de vehicles ubicat al carrer de la Diputació amb rambla de Catalunya i han fet destrosses a diversos cotxes que hi estaven exposats.

21:56
   

Diverses barricades a la ronda de la Universitat

21:49
   

Un detingut en la segona nit d’aldarulls a Barcelona per les protestes en suport a Hásel

Una persona ha estat detinguda en la segona nit consecutiva d’aldarulls a Barcelona per les protestes en contra de l’empresonament Pablo Hasél i en defensa de la llibertat d’expressió. Els Mossos d’Esquadra han confirmat la detenció, que s’ha produït a la zona de rambla de Catalunya amb plaça de Catalunya per, segons la policia catalana, atemptat als agents de l’autoritat,

21:42
   

Motos calcinades al centre de la ciutat

Durant les mobilitzacions d’aquest dimecres en contra de l’empresonament de Pablo Hasél s’han encès diverses barricades que, en conseqûència, han calcinat diverses motocicletes que es trobaven aparcades entre Balmes i Ronda Universitat.

21:31
   

Interior lamenta que una jove hagi perdut un ull i apunta que caldrà recopilar informació per esclarir els fets

El Departament d’Interior lamenta que una jove hagi perdut un ull durant els aldarulls a Barcelona de la nit de dimarts. Fonts de la conselleria han apuntat que encara no en tenen constància oficial a través d’informes hospitalaris o judicials, i han insistit que caldrà recopilar el màxim d’informació possible per saber què ha succeït i quines són les circumstàncies que han provocat la lesió. Interior està fent gestions a través del Departament de Salut per poder contactar amb la persona ferida i el seu entorn familiar. 

21:24
   

Tornen els aldarulls al centre de Barcelona després de la segona manifestació per Hasél

La segona jornada de mobilitzacions per rebutjar l’empresonament de Pablo Hasél torna a acabar amb aldarulls, aquesta vegada a la plaça d’Urquinaona i els carrers de l’entorn. Un grup de manifestants han intentat baixar la via Laietana per arribar a la prefectura de la Policia Nacional i els Mossos els han obligat a fer marxa enrere. Diversos manifestants han llançat pedres i ampolles de vidre contra el cordó policial i la policia els ha intentat dispersar amb els furgons policials, amb cops de porra i també amb trets de les conegudes com a bales de “foam”

21:04
   

Una gran foguera crema a la rambla de Catalunya

Els manifestants estan llançant objectes contra els Mossos d’Esquadra i alguns d’ells han encès una altra foguera amb contenidors i fustes a la rambla de Catalunya. Els Mossos avisen a través de les xarxes socials que “grups violents han accedit a un establiment hoteler del passeig de Gràcia i han trencat càmeres de seguretat i altres destrosses”. 

21:03
   

Els Mossos alerten de “grups violents” 

Els Mossos d’Esquadra alerten a través de Twitter que hi ha “grups violents que llancen pedres a la línia policial”. A més, afirmen que diversos manifestants estan cremant contenidors a la zona de la Borsa de Barcelona i el carrer de Pau Claris amb Diputació. Demanen que ningú s’hi apropi

20:51
   

Motos de lloguer a terra durant les protestes

L’endemà dels aldarulls a Gràcia, on van aparèixer motos calcinades, aquest dimecres s’han observat diverses motos de lloguer a terra i d’altres que s’han llançat contra la línia policial a Urquinaona

 

20:45
   

Contenidors cremant a Urquinaona

 

20:43
   

Els mossos avisen que ningú s’apropi a la a zona

Els Mossos avisen a través de les xarxes socials que “ningú s’apropi a la zona i segueixin les indicacions policials”. Els agents afirmen que s’estan produint “llançaments de pedres i ampolles a la línia policial” durant les mobilitzacions en suport de Pablo Hasél

20:20
   

Càrregues de la policia durant la manifestació a Madrid en contra de l’empresonament de Hasel

 La Policia Nacional ha carregat contra els manifestants que s’han concentrat aquest dimecres a la Puerta del Sol de Madrid en contra de l’empresonament del raper Pablo Hasél. La manifestació ha concentrat mig miler de persones, algunes de les quals han intentat traspassar la línia policial. També hi ha hagut llançaments d’ampolles de vidre. Els agents de la Policia Nacional han respost amb diverses càrregues. 
20:06
   

L’advocacia catalana, sobre la detenció de Hasél: la reforma legislativa “no pot esperar”

El Consell de l’Advocacia Catalana, format per 14 col·legis d’advocats que hi ha a Catalunya, s’ha pronunciat en un comunicat sobre la detenció de Pablo Hasél i els aldarulls que es van produir aquest dimarts durant les manifestacions en suport al raper. Defensen que la llibertat d’expressió “és un dret fonamental sobre el qual necessàriament s’ha d’edificar tota societat democràtica” i afegeixen a més que “cal una reforma legislativa en la línia que apunta la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans per equiparar-nos a altres països del nostre entorn”.

20:01
   

Els eixos comercials reclamen “coratge polític” davant dels actes violents

Barcelona Oberta i l’Associació del Passeig de Gràcia han reclamat aquest dimecres “coratge polític” per “condemnar la violència” després dels aldarulls que es van produir aquest dimarts durant les manifestacions per la detenció del raper Pablo Hasél. Les dues entitats denuncien que s’han produït “quantiosos danys” que han afectat de forma molt significativa els comerços del passeig de Gràcia i els seus voltants i també els de l’avinguda Diagonal i els carrers adjacents.

19:50
   

Càntics de “Llibertat, Pablo Hasél” durant la concentració 

Els concentrats criden càntics de “Llibertat, Pablo Hasél”, mentre comencen a caminar i baixen pel passeig de Gràcia

 

19:34
   

Segona nit de manifestacions contra la detenció de Pablo Hasél

Centenars de persones es manifesten a Barcelona en el segon dia de mobilitzacions contra la detenció del raper Pablo Hasél. Un fort dispositiu policial blinda els accessos dels Jardinets de Gràcia. Els manifestants fan pancartes amb la frase que Hasél va pronunciar just abans de ser detingut al Rectorat de la Universitat de Lleida.

19:23
   

Escorcolls i identificacions als Jardinets de Gràcia

Agents dels Mossos d’Esquadra estan identificant algunes de les persones que accedeixen als Jardinets de Gràcia per participar en la protesta. Alguns manifestants asseguren que la policia també els està escorcollant les pertinences. 

19:18
   

Una dona ferida ahir perd l’ull

Una de les persones ferides per l’impacte d’una bala d’escuma aquest dimarts durant els aldarulls a la via Augusta ha perdut l’ull. Així ho han confirmat Irídia i també el Departament de Salut. La persona afectada serà operada aquest dimecres.

19:11
   

Les botigues es blinden per les protestes

Diverses botigues del centre de Barcelona, com les del passeig de Gràcia, s’han blindat per evitar que els seus aparadors acabin malmesos. Alguns comerços també han retirat tots els productes que hi tenen exposats per evitar saquejos