Una grua carrega quatre motos completament calcinades a la via Augusta. Una altra moto, també cremada, espera que el propietari la vingui a recollir. Uns metres més enllà, una sucursal bancària té el vidre ple de pintura i un escrit en què es pot llegir: “Mort a la poli. Llibertat presos”. Són algunes de les imatges amb què s’han despertat els carrers de Gràcia l’endemà dels aldarulls que van produir-se després de la manifestació de suport a Pablo Hasél.

Destrosses en una entitat bancària de la via Augusta

Les mateixes destrosses es repeteixen a Gran de Gràcia. Una botiga de roba ha obert aquest dimecres al matí amb el vidre de l’aparador completament trencat, i també hi ha diverses sucursals bancàries amb pintades i vidres trencats. Els veïns estan molestos. Defensen el dret de manifestació però consideren que hi ha altres maneres de fer-ho, sense haver de destrossar el barri.

Una botiga de Gran de Gràcia amb el vidre de l’aparador trencat
Una entitat bancària de Gran de Gràcia amb pintades a la façana

50 contenidors cremats

L’Ajuntament ha fet un primer balanç de les destrosses. Segons ha explicat l’alcaldessa, Ada Colau, s’han cremat 50 contenidors, que tenen un cost de 70.000 euros. I això, malgrat que el consistori havia retirat un centenar de contenidors abans que comencés la manifestació com a mesura preventiva.