La manifestació contra la detenció de Pablo Hasél a Barcelona ha derivat en aldarulls i, segons ha pogut presenciar un equip de betevé, hi ha dues noies ferides per bales de “foam“. Els Mossos d’Esquadra han confirmat la detenció de tres persones. La protesta ha començat a la plaça de Lesseps i s’ha anat movent fins que a la via Augusta ha començat la tensió. Concretament, a l’altura del carrer de Bosch, un grup de persones ha llançat petards, pedres, ampolles i taronges a una línia policial dels Mossos d’Esquadra.

Segons ha informat la policia, quatre agents ferits han resultat i el SEM ha fet un total d’11 assistències i quatre trasllats a un centre hospitalari.

També s’han fet les primeres barricades amb la crema d’una desena de contenidors. Els agents hi han reaccionat disparant pilotes d’escuma. Segons ha afirmat Sanitaris per la República a betevé, hi ha dues noies ferides per l’impacte d’aquestes bales, una ferida lleu a la zona de l’ull, i l’altra al cap.

Crema de motos, atacs a diverses sucursals bancàries i saquejos a comerços

La protesta s’ha disgregat i s’han format diversos focus d’aldarulls pel districte, amb grups de persones que han seguit fent barricades. A la via Agusta, el foc que cremava els contenidors s’ha estès cap a una fila de motos que hi havia estacionades i n’ha cremat almenys tres. Fins allà, s’hi han desplaçat efectius dels Bombers de Barcelona, que han apagat l’incendi. Les flames de diferents barricades també han afectat els arbres d’aquest carrer. Alguns manifestants han atacat diverses sucursals bancàries, hi han llançat objectes i n’han trencat els vidres.

Els Mossos han informat que a la zona baixa del carrer Gran de Gràcia diversos “encaputxats” han saquejat establiments comercials. Un equip de betevé ha presenciat com trencaven els vidres d’una botiga Pull & Bear.

Les barricades es desplacen també a l’Eixample

Un grup nombrós de persones s’ha desplaçat fins al passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal i allà han fet una altra línia de barricades. Segons es pot observar en vídeos enregistrats pels testimonis dels fets, i publicats a Twitter, també hi ha hagut aldarulls al carrer de Mallorca i d’Aragó. A més, a les imatges es pot veure com en una de les sucursals on s’han fet destrosses, també s’han endut diversos objectes.

La protesta, que ha concentrat al voltant de 1.700 persones, havia començat amb caire festiu. En altres ciutats també s’han convocat mobilitzacions en rebuig de la detenció del raper. A Girona i Lleida també han desembocat en aldarulls. A Vic, a més, s’han fet destrosses a una comissaria dels Mossos d’Esquadra, segons han publicat alguns usuaris a les xarxes socials.