Barcelona Oberta i l’Associació del Passeig de Gràcia han reclamat aquest dimecres “coratge polític” per “condemnar la violència” després dels aldarulls que es van produir aquest dimarts durant les manifestacions per la detenció del raper Pablo Hasél. Gabriel Jené (Barcelona Oberta) i Lluís Sans (Associació del Passeig de Gràcia) han signat un comunicat en què denuncien que la violència “no es pot veure justificada pel legítim dret a la llibertat d’expressió”. Reclamen, a més, una resposta contundent i unitària per part de les forces polítiques i dels governs municipal i autonòmic en contra de qualsevol manifestació amb aldarulls.

De fet, aquest dimecres s’ha convocat una altra manifestació de rebuig a la detenció de Pablo Hasél.

Destrosses en un moment crític per al sector

Les dues entitats afirmen que s’han produït “quantiosos danys” que han afectat de forma molt significativa els comerços del passeig de Gràcia i els seus voltants i també els de l’avinguda Diagonal i els carrers adjacents. Aquests desperfectes, diuen, arriben en un moment molt delicat per als comerciants. “Des de ja fa gairebé un any lluiten per superar la conjuntura d’excepcional incertesa i dificultats causades per la pandèmia” de coronavirus.

Més eines de protecció per a la Brimo

En el comunicat també reclamen la necessitat de revisar els protocols “per garantir que els cossos policials antiavalots”, com la Brimo dels Mossos, “disposin de les eines de protecció i d’actuació necessàries per front a les concentracions violentes”.