Un centenar de persones es manifesten aquest dimecres a la tarda a Sants per demanar que s’aturi el projecte per construir un tanatori a l’antic Happy Parc, al carrer dels Comtes de Bell-lloc. La protesta, convocada a través de les xarxes socials per la Plataforma Stop Tanatori, ha començat davant de la seu del districte de Sants-Montjuïc.

La mobilització veïnal es produeix just l’endemà que el govern municipal aprovés a contracor el pla especial per ubicar el tanatori a l’edifici històric. L’equip municipal diu que preferia un altre equipament però que el pla s’ajusta a la legalitat.

Un projecte polèmic

El rebuig del veïnat a la construcció d’un tanatori a l’antic Happy Parc ve de lluny. Des que, a mitjans del mes de febrer, l’Ajuntament va atorgar la llicència a la Funerària San Ricardo, els veïns van començar un seguit de mobilitzacions, l’última de les quals va tenir lloc ara fa tot just una setmana. L’Ajuntament i la funerària fins i tot van intentar convèncer els veïns en una reunió a les Cotxeres de Sants, a finals de febrer.