Els barris de Collblanc, la Torrassa i la Florida de l’Hospitalet de Llobregat s’han llevat aquest dimecres amb noves mesures per mirar de controlar la propagació dels contagis. S’hi han tancat teatres, cinemes i locals d’oci nocturn i els bars han de limitar al 50 % l’aforament interior i vetllar perquè es compleixi la distància de seguretat a les terrasses.

A més, el Departament de Salut ha recomanat a la població sortir el mínim possible, només per dur a terme activitats imprescindibles com anar a treballar, a comprar aliments o al banc. Això, però, no s’ha traduït en una davallada del nombre de persones al carrer aquest dimecres. Segons han explicat els veïns l’ambient ha estat molt similar al d’un dia qualsevol. Les terrasses també s’han omplert.

Terrasses plenes a la Torrassa

De totes les mesures anunciades aquest dimarts per la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, n’hi ha una que el jutge no ha autoritzat, la prohibició de fer reunions de més de 10 persones. El magistrat l’ha considerada desproporcionada. Una decisió que el govern català ja ha anunciat que hi recorrerà en contra. Alguns veïns s’han mostrat en contra d’aquesta decisió judicial perquè, asseguren, les aglomeracions són constants en alguns carrers i places d’aquests barris, sobretot a partir del vespre.