Els veïns de Sants, agrupats a la Plataforma Stop Tanatori, no han sortit gens convençuts de la reunió que han mantingut aquest dilluns al vespre amb representants municipals i de l’empresa funerària que vol instal·lar un tanatori a l’antiga fàbrica on, en els últims anys, hi havia un Happy Parc.

A grans trets, els veïns són crítics amb les explicacions que han pogut escoltar aquesta tarda al Centre Cívic Cotxeres de Sants. “Tenim moltes preguntes i respostes poc clares”, diu la Gemma, una de les veïnes assistents. “Ens han volgut deixar clar en quin moment estem, però tampoc no ens han donat respostes de com el ciutadà pot aturar això”.

Entre els principals dubtes hi ha saber com el futur tanatori alterarà el trànsit a la zona, tant de vehicles motoritzats com de vianants. Els veïns recelen de com pot afectar l’equipament a “l’escassa” disponibilitat de places d’aparcament al barri, ja que creuen que el projecte significarà treure places d’aparcament per instal·lar un gual per als cotxes fúnebres. I han coincidit a dir que cal conservar tot l’edifici -una antiga nau que forma part del Patrimoni Arquitectòcnic de Barcelona-. “S’ha de respectar tot l’edifici -diu Joan Feu, veí i arquitecte-, i s’ha de buscar una activitat adient i que faci bé al barri”.

“Si incompleix la normativa, el projecte no tirarà endavant”

De la seva banda, la gerent del districte de Sants-Montjuïc, Sonia Frias, ha explicat que l’Ajuntament “ha donat tràmit a l’aprovació inicial per veure si el projecte compleix tota la normativa” i ha assegurat que, si l’incompleix, el projecte “no tirarà endavant.” A més, ha dit que el pla està ara en fase d’al·legacions, que s’acabarà el 5 de març.