La piscina del Parc de la Creueta del Coll ha obert les portes, després de dos estius inoperativa. El juny del 2018 es van trobar unes fuites d’aigua que més tard van evidenciar que calia fer obres per impermeabilitzar aquest llac que funcionava com a piscina. Els treballs, però, s’han anat allargant  i fins a l’últim moment hi ha hagut retards en la reobertura de la piscina, que havia de ser al juny, quan obrissin la resta de piscines de la ciutat en passar a la fase 3 de la desescalada per la crisi del coronavirus.

Una piscina més a la ciutat

Finalment ha estat aquest 15 de juliol que ha pogut sumar-se a l’oferta de piscines descobertes de la ciutat, després de fer-se les últimes comprovacions de filtratge d’aigua i resoldre el concurs de gestió de l’espai.

Una reobertura molt esperada

Totes aquestes circumstàncies han fet que la reobertura fos molt esperada per als veïns. L’Alfons Garcia i la seva família, com molts altres usuaris habituals de la piscina del parc, no han faltat a la cita. “Cada any veníem i ha estat tant de temps tancat, entre els vidres, les obres, que ja ho desitjàvem. És un lloc molt maco”.

La gran majoria d’usuaris ha acudit al primer dia de piscina amb reserva prèvia, feta en línia. De fet, alguns dels banyistes expliquen que han estat vigilant des de fa dies per poder comprar les entrades telemàticament.

200 entrades a la venda en línia cada dia

Amb la situació actual l’aforament de la piscina s’ha vist molt limitat, passant de 840 a només 250 persones com a màxim. Per internet hi ha fins a  200 entrades a la venda i l’equipament en reserva 50 de lliures per poder comprar presencialment.

Només arribar els usuaris s’han trobat que els informaven que els havien de prendre la temperatura i havien de rentar-se les mans. També per garantir les mesures de seguretat, les entrades i sortides a l’espai s’han de fer amb mascareta. Un cop a dins, s’han de mantenir les distàncies de seguretat i es pot estar sense mascareta, a la tovallola o a l’aigua.