Protesta tanatori Sants

Continuen les protestes del veïnat de Sants contra la construcció d’un tanatori a l’antiga fàbrica dels germans Climent, que fins fa poc era el Happy Parc. Aquest dijous, més d’un centenar de persones s’han concentrat i han envoltat l’edifici per reclamar a l’Ajuntament que escolti els veïns i impedeixi la construcció d’aquest equipament.

“Volem vides, no dol”

Carlos Fernández, veí i membre de la Plataforma Stop Tanatori, explica que han presentat desenes d’al·legacions i 11.000 signatures contra el projecte de la Funerària San Ricardo. Diuen que si, finalment, tira endavant el tanatori es modificarà substancialment un bé patrimonial de la ciutat i s’oposen als canvis que pugui provocar en el comerç de la zona. “Volem vides, no dol”, assegura Fernàndez.

Aprovació municipal del projecte

Fa mesos que la funerària disposa de la llicència municipal per instal·lar el tanatori a l’edifici del carrer dels Comtes de Bell-lloc. Tot i això, segons la plataforma veïnal, en aquests moments la pilota està a la teulada del consistori, que aquests dies ha de decidir si aprova la transformació de l’espai i l’envia al plenari municipal per sotmetre-la a votació de la resta de grups polítics.

La Plataforma Stop Tanatori alerta que la protesta d’aquest dimecres no serà l’última i anuncia noves mobilitzacions, i més contundents, si el projecte tira endavant.