tanatori Happy Park Sants

“El tanatori no hi té lloc, aquí”. Així de contundent s’expressa Carlos Fernández, membre de la Plataforma Stop Tanatori Sants. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, Fernández ha assegurat que els veïns pensen anar “fins on faci falta” per aturar la instal·lació d’un tanatori on fins fa poc hi havia el Happy Parc més antic de la ciutat, al carrer dels Comtes de Bell-lloc. I això vol dir, segons Fernández, que ja estan preparant un recurs per si “l’Ajuntament no entra en raó”.

L’impacte d’un tanatori a Sants

Des de la plataforma asseguren que, contràriament al que diu el consistori, la funerària San Ricardo no té llicència per poder dur a terme aquesta activitat i que demana que es faci un canvi legislatiu dins d’un pla especial que recull les condicions d’aquesta zona. Fernández, a més, denuncia l’impacte arquitectònic que suposaria aquesta activitat en una nau noucentista protegida. “Com entraran els cotxes fúnebres sense tocar la façana i la coberta?”, es pregunta. També en critica l’impacte social que pot tenir, perquè aquesta antiga fàbrica es troba enmig d’una “zona de trànsit de nens”, al costat de moltes escoles i parcs infantils.

Podeu escoltar aquí l’entrevista completa a Carlos Fernández, de la Plataforma Stop Tanatori Sants:

De moment, el proper dilluns, 24 de febrer, el districte ha convocat els membres de la plataforma a una reunió a les Cotxeres de Sants, en què l’empresa els explicarà en què consisteix el projecte del nou tanatori. Mentrestant, continuen recollint signatures contra el projecte. Ja en tenen més de 3.500.