Uns 50 professionals sanitaris ─entre metges, infermers, zeladors, etc.─ s’han concentrat aquest dimecres al migdia a la plaça de Sant Jaume en defensa d’un sistema de salut públic i “de qualitat”. La protesta l’ha convocada la CATAC-CTS/IAC, la secció sanitària del sindicat IAC, després del minut de silenci pel crim masclista que també s’ha fet a la plaça.

Els manifestants han organitzat una performance en què, simbòlicament, han retornat les medalles que les institucions han atorgat als professionals sanitaris per la feina feta durant la pandèmia del coronavirus. Asseguren que de premis no en volen, sinó que el que cal és “aturar l’externalització dels serveis” als centres hospitalaris i millorar-los les condicions laborals.

En acabar, han llegit un manifest. “No som herois, sinó víctimes d’un sistema precari […]. Volem fer entendre als governants que no s’ha de concertar ni privatitzar els serveis, sinó dotar-los de recursos públics potents que puguin donar resposta a la ciutadania. No volem una paga, no volem una medalla, volem viure i treballar dignament”, afirma Marina Roig, delegada del sindicat.