Els Mossos d’Esquadra del districte de Sarrià – Sant Gervasi ja han oficialitzat el trasllat de la seva comissaria. La policia catalana s’ha instal·lat al número 16 del carrer dels Quatre Camins, un edifici de nova construcció que substitueix l’antiga comissaria de la Torre San Fernando, un edifici noucentista del 1918 situat al carrer d’Iradier. La cúpula del Departament d’Interior i la dels Mossos d’Esquadra han fet la inauguració de les instal·lacions.

La comissaria nova és més moderna, funcional i energèticament eficient, ja que disposa de plaques solars per obtenir energia. A banda de millorar la vigilància i la seguretat del districte, l’edifici busca canviar la imatge que la ciutadania té de Sarrià – Sant Gervasi. “Hi passen més coses de les que sembla. La imatge d’una zona idíl·lica, residencial… és una cosa contra la qual sempre hem volgut lluitar”, ha dit el cap de la comissaria del districte, Jordi Silva.

Gairebé 10 anys de retard

La policia catalana afirma que el canvi era urgent perquè l’antiga comissaria no estava en les millors condicions. De fet, el trasllat a les noves dependències policials s’ha fet esperar més del previst. L’Ajuntament va demanar accelerar la construcció de la comissaria l’any 2009. El 2010, el Departament d’Interior en va presentar el projecte i aleshores va preveure que estaria enllestida el 2011. El pla, però, es va aturar per motius pressupostaris i no es va reprendre fins ara.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, i altres autoritats inauguren la nova comissaria de Sarrià-Sant Gervasi

Buch: “No es pot tornar a deixar caure el cos de la policia”

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha aprofitat l’acte d’inauguració per defensar fermament la importància d’invertir en seguretat i ha demanat no repetir errors del passat. “Una estructura tan important per a un país com és el cos de la policia, del qual estem molt orgullosos, no es pot deixar caure com es va deixar caure fa anys. No es pot deixar d’invertir com es va deixar d’invertir fa anys”, ha dit contundentment Buch, en un missatge adreçat a futurs titulars del departament.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, també ha celebrat les noves instal·lacions. Alhora, com a regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi, ha afirmat que la comissaria servirà per millorar la seguretat tant en aquesta zona de Barcelona com al conjunt de la ciutat. “És un bon moment de correlació entre les dues policies”, ha afegit Batlle.