La Comissió d’Urbanisme ha aprovat definitivament el pla especial per ubicar un tanatori a l’edifici de l’històric Happy Park de Sants, al carrer dels Comtes de Bell-lloc. El projecte, promogut per la Funerària San Ricardo SL, té un fort rebuig veïnal i, de fet, pocs grups municipals hi han expressat simpatia. Fins i tot el govern municipal ha dit que preferia un altre equipament però que el pla s’ajusta a la legalitat.

“Tenen dret al tràmit”, ha admès la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, a qui ha tocat el paper difícil de defensar un vot favorable “per responsabilitat” a un projecte que el govern no comparteix. “És un pla que no convenç ningú però compleix la normativa i la legalitat vigents”, ha afegit. El projecte preveu mantenir l’edifici i rehabilitar-lo amb quatre sales de vetlla i una sala de cerimònies. A més, el promotor reurbanitzarà la plaça adjacent.

Valls hi vota a favor

De tota l’oposició, només Barcelona pel Canvi ha acompanyat el govern municipal amb un vot favorable. Manuel Valls ha defensat “un tanatori de proximitat” a Sants i ha recordat que la tramitació és legal. Junts per Catalunya hi ha votat en contra. “No és el lloc idoni, l’edifici està protegit i la mobilitat no està garantida”, ha afirmat Jordi Martí.

Des d’Esquerra, Jordi Coronas s’ha abstingut i ha criticat la política funerària del govern municipal. Tant Ciutadans com el PP han optat també per l’abstenció i han recordat l’oposició veïnal. De fet, la Plataforma Stop Tanatori ha convocat una protesta aquest dimecres a la tarda i ha anunciat més mobilitzacions.