lgtbi bandera

Nova agressió homòfoba a Barcelona. Un jove ha denunciat a través de les xarxes socials que dos nois joves “potser menors” van interceptar-lo mentre es dirigia a les barraques del Clot amb uns amics. En una piulada explica que va rebre “empentes i insults”, segons el relat, amb “una actitud persecutòria” dels agressors.

La víctima explica que en un primer moment els joves es van dirigir a ell per demanar-li cervesa i que ell va intentar ignorar-los, ja que va detectar un “comportament que ja havia viscut”. En insistir-li, va acabar donant la cervesa als nois però, segons explica, no va ser suficient.

No els serveix, soc el seu objectiu de la nit.”
Artur Cuadrada, víctima d’agressió homòfoba

En el seu relat, explica que finalment va acabar rebent empentes i van arribar a pegar-lo. A més, també li van trencar les ulleres. Tot i que els seus amics van intentar defensar-lo no n’hi va haver prou. Finalment va aconseguir dirigir-se a un Punt Lila per denunciar la situació. Explica que “aquestes persones buscaven objectius clars” i creu que després que ell trobés protecció “marxarien a buscar una altra víctima“.

Assessorament jurídic i suport psicosocial

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha contestat a la piulada amb un missatge de suport i anunciant que activen el protocol corresponent. A més, també recorden que les víctimes tenen a disposició l’Oficina de No Discriminació, que compta amb l’assessorament jurídic i suport psicosocial de l’Observatori contra l’Homofòbia.

L’Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH), ha explicat a betevé que ha pogut parlar amb gent de l’espai on es feia a la festa i que li han confirmat l’episodi. Des del Punt Lila li van donar suport i li van oferir un taxi per tornar a casa. A més, des de l’OCH estan treballant per posar-se en contacte amb la víctima i continuar el procediment.

Increment de les agressions al col·lectiu LGTBI

La preocupació per l’augment de les agressions LGTBI-fòbiques no és nova. Al llarg de l’any hi ha hagut un augment progressiu d’agressions al col·lectiu LGTBI. Del juliol al setembre se’n van registrar 112, més que del gener al juny, que van ser 101. El pitjor mes de l’estiu va ser el juliol, quan es van registrar 48 atacs homòfobs, seguit del setembre amb 38.

Actualment la xifra, segons l’OCH, és de 241 agressions a tot Catalunya i 94 a Barcelona des de principis d’aquest any.