El pas dels senglars pel barri de Montbau darrerament està deixant una imatge insòlita: els parcs i parterres es lleven “dia rere dia completament arrasatsper “uns senglars que cada vegada tenen menys por dels veïns“, relata el president de l’Associació de Veïns de Montbau, Narcís Serrats. Assegura que la presència d’aquests animals cada vegada és més habitual, sobretot en els darrers anys i, especialment, després del confinament per la pandèmia del coronavirus.

Precisament, les de Montbau són unes imatge similars a les que ens arribaven aquest divendres del barri de Pedralbes, on els veïns denuncien els estralls causats en jardins particulars per senglars.

La falta d’aliments als boscos fa que els senglars vagin més lluny a buscar-ne i això implica que s’estiguin apropant més que abans a la ciutat. “Han perdut la por“, relata Serrats, tot afegint: “La por la tens tu, ara“. “Si portes una bossa agafada de la mà, els senglars s’apropen a enflairar-la”. Un gest que, adverteix, “pot ser perillós si la persona que du la bossa reacciona bruscament”, ja que l’animal ho pot interpretar com una amenaça i causar algun incident.

Al barri de Montbau hi ha moltes zones verdes i això encara fa més evident la presència d’aquests animals, perquè les destrosses són més visibles. Un altre veí de la zona, en Toni Mateo, relata que els jardiners fins i tot desisteixen d’arreglar les destrosses. “Quan un parterre l’aixequen una vegada rere l’altra, ja no val la pena arreglar-lo”. Inclús alguns veïns han hagut de fer marxa enrere per por a la sortida del metro en trobar-se amb manades de senglars. “A Montbau hi viu molta gent gran i és perillós, són animals que pesen força quilos i els poden fer caure. Van en manada i, de fet, sempre són els mateixos. Si tenen algun tret característic, els reconeixes”.

Segons l’Associació de Veïns de Montbau, el districte coneix la problemàtica i els veïns esperen solucions, com ara la col·locació dels anomenats passos canadencs, que són grans graelles metàl·liques que es col·loquen en camins rurals per evitar que hi passi el bestiar.