Les famílies de les escoles Encants, Gaia i Leonor Serrano, a la zona de Glòries, han sortit al carrer per exigir la retirada immediata de les fibres d’amiant de les cobertes. Han tallat durant una estona el carrer del Consell de Cent entre Los Castillejos i Cartagena. Els pares alerten que la presència d’aquest material és potencialment perillosa per als 1.100 alumnes d’entre zero i 12 anys que hi ha entre aquests tres centres de la plaça de les Glòries. De fet els nens juguen a tocar d’aquest material, que pot ser cancerigen.

L’Ajuntament de Barcelona no retirarà, de moment, les cobertes d’amiant i només tornarà a encapsular un d’aquests sostres, una mesura que les famílies troben molt insuficient. Bea Beza, mare de l’Escola dels Encants i membre de la comissió de l’amiant de l’AFA de l’escola, diu que ara es repintarà perquè “en l’últim informe es va veure que a la majoria de la coberta hi havia fibres d’amiant“. Beza alerta que els nens “estan exposats a un risc que no és imminent i que no es coneix perquè no hi ha un llindar de seguretat en l’amiant“.

No és la primera vegada que hi ha una protesta contra aquestes restes d’amiant a la plaça de les Glòries. Ecologistes en Acció va protagonitzar una mobilització contra la presència d’aquest material al voltant de centres escolars.

Coberta amiant escoles Glòries