Com és habitual la Festa Major de Gràcia 2021 també compta amb un espai d’informació i assessorament, conegut com punt lila, per prevenir les agressions masclistes. Aquest any també s’hi podran denunciar les agressions LGTBI-fòbiques. Aquest servei estarà ubicat del 15 al 21 d’agost a la plaça de la Revolució i estarà obert de 19.30 h a 1 de la matinada. La finalitat d’aquest punt és prevenir els possibles casos d’assetjament sexual i atendre i assessorar les persones que pateixin violències masclistes, LGTBI-fòbiques o sexuals a l’espai públic en el context de Festa Major de Gracià.

L’objectiu, “agressions zero”

Durant la inauguració del punt lila a la plaça de la Revolució la consellera de Feminismes del Districte de Gràcia, Àngels Tomàs, ha recordat que l’objectiu és acabar les festes sense cap agressió: “Volem unes festes majors lliures de sexisme, d’agressions sexistes i volem acabar les festes compatibilitzant que hem tingut agressions zero, és un desig però algun dia ha de ser una realitat” ha declarat Tomàs.

Un terç dels incidents LGTBI-fòbics són agressions físiques

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha volgut recordar que 20 dels 67 episodis de violència que s’han registrat a Barcelona, durant aquest 2021, han estat agressions físiques. D’aquests, 6 s’han produït a Gràcia. Rodríguez recomana que “tothom denunciï els seus casos des del web habilitat per l’Observatori conra l’Homofòbia, des d’on s’activa el protocol de denúncia i l’assistència jurídica i psicològica”, ha explicat.