La comunitat LGTBI de Barcelona ha denunciat els atacs homòfobs que s’han produït els darrers dies a l’estat. Aquesta tarda, els responsables de diverses entitats i associacions, com l’Observatori contra l’Homofòbia, Generem o el Casal Lambda han llegit un manifest en què han denunciat una “espiral LGTBI-fòbica”. Es tracta del primer manifest conjunt que es fa a l’estat contra les agressions.

S’han referit explícitament a la que es va produir diumenge a Madrid, quan vuit encaputxats van colpejar i insultar un jove de 20 anys i li van marcar amb un ganivet la paraula “maricón” a la natja.

Les plataformes han expressat el seu absolut rebuig i han reclamat una condemna pública de l’alcalde de Madrid. A més, exigeixen la implantació de polítiques públiques “efectives” per frenar les agressions. També han fet una crida a participar en les protestes al carrer. A Barcelona se’n farà una aquest dimecres a les 20 h.

La última agressió homòfoba greu que va transcendir a la ciutat es va produir a la platja del Somorrostro fa uns mesos. L’Ajuntament ja ha anunciat que es personarà com a acusació popular.

Augment d’agressions homòfobes

La preocupació per l’augment de les agressions LGTBI-fòbiques no és nova. A Barcelona s’han documentat 39 agressions a persones LGTBI aquest any, set de les quals són físiques. En tot el 2020, van ser 15, segons l’Oficina per la No Discriminació. L’Observatori contra l’Homofòbia, a més, creu que durant l’estiu les agressions han pujat un 30 %. Precisament aquest dimecres, el conseller d’Interior Joan Ignasi Elena, ha assegurat que hi ha persones que queden per sortir “de cacera” del col·lectiu LGBTI. Ho ha dit en una entrevista a RAC1 en què també ha desmentit que es tracti de grups organitzats o bandes criminals.