(ACN) Els Mossos d’Esquadra estan investigant la denúncia d’un jove per una agressió homòfoba durant les festes del Clot aquest dissabte. Segons va explicar noi en una piulada les xarxes socials, va rebre “empentes i insults”, amb “una actitud persecutòria” dels agressors.

La víctima explica que en un primer moment els joves es van dirigir a ell per demanar-li cervesa i que ell va intentar ignorar-los, ja que va detectar un “comportament que ja havia viscut”. En insistir-hi, va acabar donant-los la cervesa però, segons explica, no va ser suficient.

En el seu relat, explica que finalment va acabar rebent empentes i van arribar a pegar-li. A més, també li van trencar les ulleres. Tot i que els seus amics van intentar defensar-lo no n’hi va haver prou. Finalment, va aconseguir dirigir-se a un Punt Lila per denunciar la situació. Explica que “aquestes persones buscaven objectius clars” i creu que després que ell trobés protecció “marxarien a buscar una altra víctima“.

L’Observatori contra l’Homofòbia ha condemnat aquest episodi, que eleva la xifra del 2021 a 241 a Catalunya i 94 a Barcelona. Ara, a més, els Mossos d’Esquadra han anunciat que inicien la investigació per esclarir els fets.

La Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa condemna els fets

La Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa han mostrat el rebuig “als actes de violència homòfoba”. En una piulada a Twitter ha denunciat públicament els fets i s’ha mostrat esperançada que es produeixi alguna detenció. Ha volgut mostrat el suport a la víctima.

L’Observatori Contra l’Homofòbia acompanyarà l’home agredit

L’Observatori Contra l’Homofòbia ja s’han posat en contacte amb el jove agredit durant el cap de setmana per oferir-li acompanyament tant jurídic com psicològic. Christian Carrera, coordinador de l’entitat assegura que la incidència ja s’ha notificat a l’Oficina per a la No Discriminació com marca el protocol.

Carrera apunta que “no podem controlar la LGTBIfòbia però sí poder acompanyar les persones agredides per poder reparar el dany com cal”. Des de comennçaments d’any s’han produït a Catalunya 246 agressions al col·leciu, mentre que la xifra a la ciutat de Barcelona se situa en els 94. En tot el 2020 n’hi va haver 189 a Catalunya.

player_id=]