El mural dedicat a Salvador Puig Antich a Vallcarca ja llueix a la coneguda popularment com a plaça d’Uri Caballero, a la confluència dels carrers Farigola i Cambrils. És un homenatge al jove anarquista de l’artista Roc Blackblock. L’obra s’ha inaugurat aquest diumenge dins dels actes de commemoració del 50è aniversari de l’execució de Puig Antich pel garrot vil.

L’obra inclou l’any de naixement de Puig Antich (1948), així com l’any de la seva execució (1974). També hi apareixen dues frases: “Digue’ls que continuïn lluitant”, la darrera frase que Puig Antich va dir abans de ser executat, i “Va ser l’Estat“.

El mural s’ha donat per inaugurat aquest diumenge a la tarda, en un acte amb presència de les germanes de Salvador Puig Antich, Merçona Puig Antich, Imma Puig Antich, Carme Puig Antich i Montserrat Puig Antich. Al matí s’ha celebrat un acte solemne al cementiri de Montjuïc, on està enterrat.

“És un episodi més de l’ADN anarquista de Barcelona”

Blackblock ha escollit plasmar la imatge més coneguda de Puig Antich: “És la més icònica. Puig Antich és un episodi més de l’ADN anarquista de Barcelona“, ha explicat.

L’obra no és el resultat de cap encàrrec sinó que l’artista s’ha adherit de manera voluntària als actes per retre homenatge al militant. “Aquests dies es parla molt de la seva execució però poc de la seva lluita, del seu plantejament anticapitalista, anarquista. Salvador Puig Antic és un episodi més de l’ADN anarquista de Barcelona que ens pot remuntar també als fets de la Setmana Tràgica”.

Murals de Blackblock a Gràcia

El mural d’homenatge a Puig Antich se suma als altres que ja té el muralista a Gràcia. Els darrers, dos de grans dimensions a la plaça del Poble Gitano, en què va voler fer un homenatge als avis de la residència d’avis que hi ha amb una imatge d’uns infants dels anys 60 i una castanyera de l’època. I l’altre un homenatge a la Barcelona antifeixista, a la Kasa de la Muntanya, al barri de la Salut.