judici desnonament sants

(ACN/Redacció) L’Audiència de Barcelona ha suspès la celebració del judici contra dos activistes de Sants pels aldarulls durant el desnonament d’un bloc el febrer del 2020. El tribunal ha considerat que les acusacions contra els dos, que sumen sis anys de presó per a cadascun, poden vulnerar el dret de defensa, ja que durant la instrucció no s’havien concretat els fets i delictes pels quals serien jutjats. Per això, creu que cal deliberar a fons l’assumpte, per acabar decidint si retorna el cas al jutjat d’instrucció o si fixa nova data de judici.

Abans del judici, un centenar de persones s’han concentrat davant del Palau de Justícia per donar-los suport.

judici desnonament sants

Els fets van passar a la rua de Carnestoltes del 2020

Els fets es remunten a la rua de Carnestoltes del 2020 convocada per l’Escola Popular de Sants i el Grup d’Habitatge de Sants amb l’objectiu d’assenyalar els responsables de la “destrucció, la gentrificació i l’encariment” dels habitatges al mateix barri. Durant la rua, en la qual van participar veïns, famílies i diversos col·lectius de Sants, es va fer públic que s’havia ocupat un bloc al carrer d’Olzinelles, on s’havien reallotjat famílies que havien estat desnonades.

Segons el grup de suport, “en un ambient festiu, amb infants, i enmig d’un berenar popular, la policia va carregar contra les persones que estaven al voltant de la porta del bloc”: una setantena van ser identificades i multades i a dues “a l’atzar” se les va acusar de desordres públics i atemptat contra l’autoritat.

Cap a les 22.20 hores del 22 de febrer del 2020 es van començar a produir aldarulls a la zona per obstaculitzar l’acció policial, posant tanques d’obra a la calçada, una taula d’uns dos metres de llarg i altres objectes. Alguns dels concentrats van llançar carros de supermercat plens d’escombraries contra les furgonetes policials, una de les quals va ser colpejada però no consta cap desperfecte de consideració. Quan els agents van baixar dels vehicles van rebre llançaments de pedres, ampolles i altres objectes.

De què se’ls acusa?

A un dels dos acusats, amb l’ajuda d’un altre manifestant no identificat, se l’acusa d’alçar una porta de fusta amb la intenció de llançar-la contra els agents, però un mosso ho va impedir. A l’altre acusat, se li atribueix el llançament d’una ampolla de vidre contra els agents.

Per tot això, la fiscalia els acusa d’un delicte de desordres públics i dos delictes d’atemptat contra agents de l’autoritat, i els demana sis anys de presó a cadascun.