Els Mossos d’Esquadra obriran durant el mes d’abril una oficina de denúncies al carrer d’Aragó, concretament en un edifici de la Generalitat a la confluència amb el carrer de Girona. El conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha detallat després de la Junta Local de Seguretat que l’oficina “estarà acabada d’aquí a 15 dies aproximadament”. Aquesta comissaria substituirà l’oficina de denúncies que hi havia a la plaça de Catalunya i que es va tancar a finals del 2017.

Sàmper ha posat la nova oficina a disposició de la Guàrdia Urbana per utilitzar-la “de forma conjunta”, una proposta que el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha acceptat. En roda de premsa després de la Junta Local de Seguretat, ha explicat que la Urbana s’integrarà en aquesta comissaria i, a la vegada, s’espera que els Mossos d’Esquadra també entrin a l’oficina de denúncies que la policia municipal té a la Rambla.

“Hi ha una col·laboració molt fluida”, ha assegurat Batlle, que ha afegit que ara caldrà “afinar” quin tipus de denúncies es recolliran en cada oficina ja que, per competències, la Urbana només pot rebre denúncies d’autors desconeguts de delictes com ara furts, danys i pèrdua de documentació.

Un llarg historial

L’obertura d’aquesta oficina de denúncies al carrer d’Aragó tanca un llarg estira-i-arronsa entre l’Ajuntament i Interior per acordar una comissaria conjunta després de tancar la de la plaça de Catalunya. En la primera Junta Local de Seguretat del mandat, l’estiu del 2019, es va acordar reobrir una oficina de denúncies al centre, però la Generalitat no volia fer-ho al mateix local de Catalunya. Per això, l’Ajuntament va oferir les dependències municipals de la plaça de Pi i Sunyer, que Interior va descartar.