La Guàrdia Urbana de Barcelona ha recuperat el violí del director de l’Orquestra de Cambra de Granollers, Corrado Bolsi. L’hi van robar divendres quan es desplaçava en tren de Granollers a Barcelona després d’un assaig amb l’orquestra.

L’instrument, de gran valor “històric, cultural i econòmic”, és un Labeled J. B. Villaume fet a París l’any 1829. Havia estat propietat del violinista Louis Kaufman, que el va fer sonar a pel·lícules com ‘Allò que el vent s’endugué’ o ‘Casablanca’.

Finalment, aquest dilluns, la Guàrdia Urbana va poder recuperar el violí al barri del Raval després que agents del cos veiessin que un home amb antecedents per delictes contra el patrimoni tenia una funda de violí que no sabia explicar d’on l’havia treta. Els agents van comprovar que tres dies abans s’havia denunciat el robatori de l’objecte. Aquesta persona ara és investigada pels fets.

Per agrair la tasca del cos policial, la víctima del robatori, el director d’orquestra Corrado Bolsi, va oferir-los un petit recital.