L’Associació Passeig de Gràcia i Barcelona Oberta reclamen “la reobertura immediata de l’oficina policial de plaça de Catalunya”. L’oficina està situada a l’intercanviador del metro i de Renfe i està tancada per obres des de finals del 2017. De moment no hi ha data prevista de reobertura. En un comunicat, les dues entitats consideren que l’escalada de la delinqüència al centre de Barcelona fa necessari, també, “l’augment de la vigilància amb una xarxa de càmeres i més agents privats que reforcin la tasca dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana”.

Les associacions de comerciants valoren positivament el nomenament d’Albert Batlle com a responsable de Seguretat a l’Ajuntament i li exigeixen “una resposta imminent i un pla de xoc contra la delinqüència”. Lluís Sans, president de l’Associació Passeig de Gràcia, adverteix al nou tinent “que no torni a cometre els errors del passat” i li demana “que recuperi el control de l’espai públic”. Sans creu que “trigarem anys a recuperar-nos de l’impacte negatiu que està patint la reputació de Barcelona” i considera que cal “un major desplegament d’efectius de Mossos d’Esquadra en zones estratègiques”.

Els comerciants del centre estan intensificant en les darreres setmanes les seves crítiques a la seguretat de la ciutat. De la mateixa manera els hotelers també van emetre un comunicat per reclamar mesures “per pal·liar les deficiències en seguretat a la ciutat”.