comissaria Mossos Guàrdia Urbana

L’Ajuntament de Barcelona ha ofert al Departament d’Interior un local municipal al centre per fer-hi una comissaria que substitueixi la de la plaça de Catalunya, tancada des de finals del 2017. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que el local és “de màxima centralitat” —no ha concretat on— i que Interior en té tots els detalls des de principis d’agost. “Volem una resposta, seguirem insistint”, ha afegit. Fonts del departament han explicat a betevé que estan estudiant la proposta.

Batlle ho ha dit en la Comissió de Presidència per una pregunta del PP sobre la reobertura de la comissaria de la plaça de Catalunya. El tinent d’alcalde ha assegurat que l’espai que ocupava aquesta oficina és “impracticable” i que el cost de reparació seria molt elevat. Segons Batlle, l’Ajuntament s’ha compromès a avançar els diners per adequar el local municipal, per tal que sigui una oficina de denúncies conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra com la de la Barceloneta.

En l’última reunió de la Junta Local de Seguretat, al juliol, l’Ajuntament i Interior van acordar reobrir la comissaria de la plaça de Catalunya “de forma immediata” per agilitzar les denúncies de furts i robatoris al centre de la ciutat. Aquesta era, de fet, una petició dels comerciants del passeig de Gràcia i Barcelona Oberta. A finals de juliol, el director general dels Mossos va demanar per carta a Albert Batlle que la comissaria no fos al subsol, com la de la plaça de Catalunya, sinó a peu de carrer.