En la primera renió de la Junta Local de Seguretat del mandat

, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han acordat reobrir la comissaria de la plaça de Catalunya, tancada per obres des de finals del 2017, que servirà per agilitzar les denúncies dels furts i robatoris comesos al centre de Barcelona. Precisament, aquesta petició va ser reiterada fa pocs dies per l’Associació Passeig de Gràcia i Barcelona Oberta en l’inici de campanya d’estiu a les botigues del centre.

L’oficina, que serà administrada per la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, està situada a l’intercanviador del metro i de Renfe de la plaça de Catalunya i, malgrat que la intenció és reobrir la comissaria “de forma immediata” a sota de les fonts de la plaça de Catalunya, segons ha explicat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batllees treballarà per trobar “un nou espai de futur” permanent.

Aquesta mesura se suma a l’increment d’agents dels Mossos d’Esquadra a Barcelona, una de les principals mesures fruit de la primera junta a la qual ha assistit el nou tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, com a representant de la Guàrdia Urbana i amb presència de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i poder judicial.