Fa un any que l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat busquen un espai al centre de la ciutat per obrir una comissaria conjunta de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana. L’equipament havia de rellevar l’oficina de denúncies de la plaça de Catalunya que va tancar el 2017. Però fins ara, les dues administracions no s’han posat d’acord i cada cos policial tindrà una oficina per separat.

D’una banda, la Guàrdia Urbana ha ampliat l’oficina de denúncies que ja tenia operativa a la comissaria de Ciutat Vella, a la Rambla. L’espai, que s’ha renovat, ha passat de quatre a cinc despatxos, fet que permetrà rebre unes 50 denúncies cada dia (fins ara en podia atendre unes 40). Per la seva banda, Interior té previst obrir a la tardor una comissaria al carrer d’Aragó, tal com va explicar al Tot Barcelona el conseller Miquel Buch i ha confirmat betevé.

Batlle nega descoordinació

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha ofert “col·laboració lleial” a Interior i ha defugit la polèmica. “Descoordinació cap, oferim un espai de bon servei a la ciutadania i si es veu complementat serà una magnífica notícia”, ha afirmat Batlle, que espera que els Mossos s’incorporin a l’oficina de Ciutat Vella. A la vegada, el tinent d’alcalde ha dit que estan “disposats a estudiar” que la Guàrdia Urbana sigui present a la nova comissaria dels Mossos a Aragó.

Segons Batlle, l’Ajuntament va proposar fer la comissaria conjunta a les oficines municipals de la plaça de Carles Pi i Sunyer, en ple Portal de l’Àngel, però Interior ho va descartar. Per això, el consistori va optar per ampliar l’oficina de denúncies de Ciutat Vella.

Batlle ha explicat que la Guàrdia Urbana ha fet una formació conjunta amb els Mossos d’Esquadra perquè la policia municipal pugui atendre més tipus de denúncies. Per motius de competències, a la Guàrdia Urbana només pot rebre denúncies d’autors desconeguts de delictes com ara furts, danys i pèrdua de documentació.