La fira de l’audiovisual ISE, la segona més important que se celebra a Barcelona després del Mobile World Congress, va acabar amb 49 persones detingudes, que, juntes, sumaven 691 antecedents. Els Mossos han donat a conèixer les dades del balanç de l’operació que es va dur a terme durant els quatre dies de congrés. Segons detallen en fil a Twitter, la majoria de les detencions van ser per furts a l’entorn de l’esdeveniment i també en zones d’oci, molt concorregudes durant aquells dies.

Gairebé 600 detinguts durant tot el 2022

El dispositiu específic per l’ISE el va dur a terme el Grup Regional de Delinqüència Urbana de Barcelona de la policia catalana. Els agents que l’integren treballen coordinadament amb altres efectius de paisà de les diferents comissaries de Barcelona. Durant el 2022 ha detingut un total de 599 persones. La majoria, per furts i robatoris amb violència i/o intimidació.

A més, durant l’any passat van realitzar 37 dispositius específics en diversos àmbits. Per exemple, al transport públic, en grans esdeveniments esportius i culturals, o en fires, com en el cas de l’ISE. A més dels detinguts, s’han investigat més de 200 persones per delictes d’apropiació indeguda o de furt.

Segons la policia catalana, el Grup Regional de Delinqüència Urbana de Barcelona ha participat activament en el pla Tremall, que es va engegar a Barcelona per lluitar contra la multireincidència. També han format part dels dispositius del Grup Titani, que es va crear durant l’estiu per laugment de robatoris de rellotges de luxe.