atac consolat italia barcelona

Els Mossos d’Esquadra han identificat el presumpte líder de l’atac vandàlic al Consolat d’Itàlia de Barcelona del 17 de gener. La policia catalana va prendre-li declaració dijous com a investigat pels incidents i se’l considera el cap del grup d’encaputxats que van participar en els desordres públics. Hi ha la circumstància que ja va ser detingut el 2021 per cremar un furgó de la Guàrdia Urbana en les protestes de suport Pablo Hasél.

Segons els Mossos, van fer diverses pintades i llançaments de pintura, com també van trencar amb un martell els vidres de la porta d’accés al consolat, al carrer de Mallorca. Els fets els va denunciar a Twitter la primera ministra d’Itàlia, Giorgia Meloni. A l’home se’l considera el presumpte autor dels danys materials més importants a l’edifici. Ara per ara, la investigació continua oberta per identificar la resta d’implicats en l’atac.

Detingut per cremar un furgó de la Urbana el 2021

L’investigat ja va ser detingut pels Mossos pels aldarulls a Barcelona el febrer de l’any 2021, en el marc de les protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasél. De fet, se’l va arrestar per la seva presumpta participació en la crema d’una furgoneta de la Guàrdia Urbana a la Rambla. Un grup de manifestants la va ruixar amb líquid inflamable i en el moment de l’incendi hi havia almenys un agent a dins que va tenir temps de sortir-ne il·lès.