ISE

Ja ha arrencat l’ISE Barcelona 2023. El saló audiovisual més gran del món, conegut com a Integrated Systems Europe, ha obert les portes aquest dimarts al recinte de Gran Via de la Fira. S’espera superar “substancialment” els 40.000 visitants de la darrera edició i competir amb la fira estrella de la ciutat en impacte econòmic –el MWC– igualant les xifres i arribant als 60.000 visitants. De fet, s’han registrat 68.000 usuaris, tot i que l’organització admet que entre un 15 i 20 % dels registrats no es presenten al congrés . Després de 16 anys a Amsterdam, els organitzadors van decidir canviar de seu just abans de la covid i van haver d’esperar al 2022 per celebrar-ne una edició “real”, amb 834 expositors.

“Serà l’ISE més gran que hem fet”

L’ISE compta amb uns 57.000 metres quadrats i ocupa sis dels vuit pavellons del recinte. “Estem molt emocionats (…) Aquest serà l’ISE més gran que hem fet”, ha afirmat Mike Blackman aquest dimarts.

Enguany, hi ha més d’un miler d’expositors com Samsung que ocupa 1.700 m2, LG -1.100 m2, Panasonic, Philips, Epson o Lang. Blackman ha fet broma que el saló del 2004 tenia la mateixa mida que aquest dos estands junts.

Colau: “És una aposta de futur estratègica”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la importància d’acollir aquest congrés perquè és una aposta de futur: “No és un congrés qualsevol, és una aposta de futur estratègica i treballarem plegats perquè sigui un èxit i estic segura que així serà”. Colau ha celebrat que en plena pandèmia els organitzadors de ISE tinguessin “claríssim que Barcelona era la millor ciutat del món per instal·lar-s’hi i créixer” i ha recordat que només a la capital catalana el sector audiovisual dona feina a 15.000 persones i concentra el 70 % de les empreses tecnològiques d’arreu de l’Estat.

El rei Felip VI inaugura el congrés

El rei Felip VI i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, han inaugurat aquest dimarts l’ISE. El conseller delegat del congrés, el president de Fira de Barcelona, Pau Relat; la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay; i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han rebut el monarca. A la recepció oficial no hi ha participat cap representant de la Generalitat ni de l’Ajuntament de Barcelona però, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent; i l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, han saludat el rei al seu pas per l’estand de Google.

Què s’hi pot veure?

En el saló es mostraran les últimes novetats en pantalles 8K, els audiovisuals immersius, les projeccions de vídeo, el so envoltant o el 3D. En el congrés se certificarà la consolidació de la realitat augmentada i realitat virtual aplicables a la formació o l’entreteniment. Una de les novetats són les sales de demostració d’àudio amb expositors com Coda Audio, empresa que presentarà un espectacle immersiu amb el compositor francès de música electrònica Jean-Michel Jarre. Hi ha un plató de producció virtual on els visitants podran experimentar la unió entre el món real i la realitat virtual.

El congrés té contracte amb Barcelona fins al 2025, però l’organització ha admès en diverses ocasions la voluntat que s’allargui en el temps.

Impacte econòmic

El saló suposarà una injecció d’entre 280 i 450 milions d’euros a la ciutat, segons el conseller delegat de l’ISE, Mike Blackman, en una entrevista amb l’ACN. Si s’assoleix la part més alta de la forquilla, l’ISE superaria l’impacte econòmic de l’altra gran fira que acull Barcelona al febrer, el Mobile World Congress (MWC).