Els Mossos d’Esquadra han detingut a Suïssa un home que havia fugit de la presó on complia condemna per l’homicidi d’un home a Barcelona el 2017. El fugitiu, de 23 anys, no va tornar al centre penitenciari després d’un permís ordinari l’abril del 2021. L’intern complia una condemna de set anys de presó que finalitzava el setembre del 2024.

En investigar el cas, els Mossos van saber que el fugitiu havia aconseguit marxar del país i que s’havia establert en una zona del nord d’Itàlia, tocant a la frontera amb Suïssa. De fet, la policia va constatar que l’home es movia constantment i l’havien pogut situar en diferents països europeus en un període curt de temps. Arran d’això, van contactar amb els cossos policials de diversos països per localitzar-lo i poder-lo detenir.

Finalment, els Mossos van sol·licitar una ordre europea de detenció i lliurament i el fugitiu va ser detingut per la policia suïssa a principis d’aquest 2023. El 3 de febrer va ser extradit a Madrid, on ha ingressat en un centre penitenciari en espera de ser traslladat a Catalunya en els propers dies, on continuarà complint condemna.

24 fugitius detinguts fora de l’estat

L’any 2022 els Mossos d’Esquadra van poder localitzar fora de l’estat espanyol un total de 24 interns que no havien reingressat a les presons catalanes. La policia destaca que, en aquests casos, la col·laboració policial amb altres cossos ha estat clau per poder-los detenir i que continués complint amb la condemna que els havia estat imposada.